Så här går en renovering till

03 föreEn renovering av badrum är ofta lite mer omfattande. Det brukar behövas både snickare och elektriker, rörmokare och plattsättare och inte sällan även målare. Man har visioner och idéer hur man vill ha det, försäkringsbolagen har idéer om risken för fuktskador. Allt det där skall klaffa och bli rätt utfört för att alla skall bli glada och nöjda. Vi vet hur man samordnar jobbet på bästa sätt. För att inte chocken skall bli för stor när vi går loss på ditt badrum med kofot och slägga har vi gjort en liten presentation av ett typiskt projekt. 

06

1. Innan vi kavlar upp ärmarna och börjar blanda murbruk måste vi vara överens om vad som skall göras, vad det skall kosta och när det skall vara klart. Vi tittar tillsammans på ditt befintliga rum och ser vilka förutsättningar som finns och försöker hitta de bästa lösningarna. Tyvärr är det inte så enkelt att man bara kan lägga ett nytt ytskikt ovanpå det gamla. Ibland måste man göra ingrepp i befintliga väggar och golv för rördragning och avlopp andra gånger kan det behöva flyttas väggar och göra ingrepp i stomme och fasad.

2. Det första vi gör när vi är överens är att riva ner ditt gamla badrum och hiva ut på din gräsmatta. Under den här processen väljer många att lämna hemmet eftersom det är för plågsamt att se och man tror aldrig att det kan bli bra i slutändan. Men ta det lugnt, vi vet vad vi gör 🙂

07 mont våtrumsskivor

3. När allt gammalt jox är borta börjar vi bygga. Här beror allt på underlaget. Det kan behöva spacklas, muras, reglas, bilas men målet är alltid att få en en slät yta att fästa kakel och klinkers på. Vi brukar oftast använda byggskivor av typen fermacell som är godkända att användas i våtrum. Men innan skivorna kommer upp måste kanaler och rör för ström och vatten på plats.

4.Golvet är ett speciellt kapitel. Det är här fuktbelastningen är som allra störst och här finns hörn, kanter och infästning av golvbrunn och avlopp. Golvbrunnen byts alltid om det inte har gjorts på senare år, då har man även möjlighet att flytta den om man önskar.  Golvet skall också jämnas av och ha ett bra fall mot golvbrunnen.

5. Nu har vi släta ytor på väggar, golv och tak. Då är det dags att fuktspärra. Här är det viktigt att man använder godkända material av hög kvalitet. Som passar ihop med vandra. Och som appliceras på ett korrekt sätt. Det bästa är att anlita hantverkare som är certifierade för uppgiften. Och det är vi.

2014-01-15 13.13.33

6. Sedan skall ytskiktet på. Ett jobb som kombinerar yrkeskunnande och känsla. Allt skall vara rakt och snyggt, med jämna skarvar och ge ett harmoniskt intryck. Faktiskt lite knepigare än det ser ut att sätta  kakelbitar i raka rader 🙂

7. Till slut skall all ström och vatten kopplas samt armaturer, kontakter, fläktar, toastolar, badkar och blandare på plats. Sedan är det bara att tappa upp bubbelbadet, korka upp bubbelvinet och njuta av sitt nya badrum.

IMG_5760